EXTRA: Emre Mor uppges vara klar för storklubben

Emre Mors karriär har fått ny fart efter vårsäsongen i Fatih Karagümrük.

Enligt Ajansspor så är den 24-årige yttern klar för Fenerbahce. Istanbul-klubben rustar upp för fullt inför kommande säsong där Jorge Jesus ser ut att bli ny tränare och portugisens förste spelare in kan vara Emre Mor.

Mor som gjorde 6 mål och 4 assist för Fatih Karagrümrük på 26 matcher har haft några tuffa säsonger bakom sig men karriären ser ut att fortsätta i Turkiet och Istanbul.

Klubbarnas presidenter, Ali Koc (Fenerbahce) och Suleyman Hurma (Fatih Karagümrük) ska ha träffats i veckan och kommit överens om ett spelarbyte. Medan Mor går till Fenerbahce så går Ozan Tufan åt motsatt håll enligt uppgifterna.

Ozan Tufan som i somras anslöt till Watford i Premier League på lån, återvände till Fenerbahce under januarifönstret. Det blev nio matcher i Watford och lika många i Fenerbahce för Ozan den här säsongen som inte gjorde några mål eller assist.

Ajansspor rapporterar att spelarbytet kommer bli officiellt under veckan när alla papper har signerats – ingen transfersumma kommer att ingå i spelarbytet.

Emre Mor har ett förflutet i Galatasaray där han spelade säsongen 2019/2020 på lån från Celta Vigo. Fatih Karagümrük hade en klausul i kontraktet som aktiverades och utnyttjades halvvägs in i våren – kontraktet var på två år med Karagümrük som skulle aktiveras  efter 30 juni 2022 – då kontraktet med Celta Vigo löper ut. Nu ser det istället ut att bli en fortsättning i Fenerbahce för Danmark-födde Emre Mor som även har spelat i Olympiakos och Borussia Dortmund tidigare.

Den talangfulle yttern slog till med dunder och brak när han vari FC Nordsjälland och framförallt när han fick chansen i det Turkiska landslaget 29 mars 2016 mot Montenegro. Emre har inte gjort en landskamp sedan 2017 men i veckan öppnade förbundskapten Stefan Kuntz för en återkomst för Emre Mor som har kontrakt med varandra.