EXTRA: Sivasspor vinner Turkiska cupen 2021/2022

Turkiska cupen har avgjorts.

Sivasspor vann 60:e upplagan av Turkiska cupen efter att ha besegrat Kayserispor i finalen med 3-2 efter förlängning. Det är första gången i klubbens historia som Sivasspor vinner cupen.

Det var Kayserispor som tog ledningen först på Atatürk Olympiastadion i Istanbul efter mål av Ramazan Civelek i den 33:e minuten. Efter 60 minuters spel kvitterade Sivas genom Aaron Appindangoyé och matchen gick till förlängning. Där tog Sivas ledningen och vände matchen genom Max Gradel och vilt glädje utbröt bland Sivas-fansen i den 95:e minuten. Ilhan Parlak såg till att Kayserispor fick en bra start på andra halvleken av förlängningen när han kvitterade i den 107:e minuten. Sista ordet fick Pape Moussa Konaté som gjorde guldmålet för Sivasspor i den 113:e minuten.

Detta var också huvudtränaren Riza Calimbays första titel i tränarkarriären.

Se firandet i Sivas efter slutsignalen:

Målen:

1-0 Kayserispor:

1-1 Sivasspor:

1-2 Sivasspor:

2-2 Kayserispor:

2-3 Sivasspor: