Fenerbahce vann 5-0 – kval till CL väntar

Fenerbahce tog en övertygande och stor seger borta mot Yeni Malatyaspor.

Fener vann med hela 5-0 och säkrade andraplatsen i ligan. Målen kom av Serdar Dursun, Serdar Aziz, Irfan Can Kahveci samt två mål av Enner Valencia. Mittbacken Serdar Aziz skrev i veckan på ett nytt avtal för klubben.

Fenerbahce som fick en trög start på säsongen och som höll i sig i princip hela hösten, sparkade Vitor Pereira vid årsskiftet. Klubbprofilen Ismail Kartal fick ta över efter att Fenerbahce förhandlat med flera tränare, bland annat Joachim Löw, men kom istället överens med Kartal som har gjort succé sedan han tillträdde tjänsten. Fener tog stora kliv i ligan och avslutar på en andraplats efter att ha vunnit tolv matcher, spelat oavgjort fem och förlorat en av 18 matcher under Ismail Kartal. Den turkiske tränaren ser dock inte ut att få ett nytt förtroende och istället har ledningen siktet inställt på att slutförhandla med Jorge Jesus.

Nu väntar kval till Champions League för Fenerbahces del inför den kommande säsongen.

För Yeni Malatyaspors del väntar nedflyttning till PTT 1. Lig. Malatyaspor var klara jumbo sedan tidigare avslutar ligan sist med 20 poäng.