Fiaskosäsongen fullbordad för Galatasaray

Galatasaray avslutade tävlingssäsongen 2021/2022 igår.

Det blev en stor besvikelse för Gala som i samband med att samtliga matcher har spelats klart i Süper Lig den här säsongen, slutar på en 13:e plats. Laget kryssade i sin sista match borta mot Antalyaspor med 1-1 efter mål av Mostafa Mohamed i den 77:e minuten. Antalyas mål gjordes av Alassane Ndao i den 45:e minuten.

Galas säsong kan inte beskrivas som något annat än fiasko då klubben spenderade stora delar av säsongen i den nedre halvan av tabellen och var ett tag efter vinteruppehållet även nära nedflyttningsplatserna.

Halvvägs in i säsongen fick Fatih Terim lämna sitt uppdrag som huvudtränare och in kom Domenec Torrent som hade svårt att vända den tuffa säsongen. Gala klättrade några placeringar imponerande inte under våren heller. Det blev 14 vinster, 10 oavgjorda och 14 förluster på 38 matcher för Galatasaray.

Europaspelet såg dock annorlunda ut. Gala vann sin grupp efter att ha gått obesegrade genom gruppspelet med Terim och även om det blev ett tränarbyte så blev FC Barcelona för svårt i den första utslagsrundan av slutspelet.

Galatasaray missar nu all Europa-spel nästa säsong och går mot en ”ny era” då det stundar presidentval den 11 juni. Nuvarande klubbpresident Burak Elmas kommer inte ställa upp för omval.