Historisk Enes Ünal prisad av fansen

Enes Ünal gjorde en stark säsong i La Liga.

Den turkiske anfallaren nätade i den sista omgången av La Liga 2021/2022 för sitt Getafe och som förlorade borta mot Elche. Målet var Enes 16:e mål för säsongen i ligan utöver en assist i de 37 ligamatcher som han har medverkat i.

I Getafe har Enes Ünal fått det riktiga genombrottet som fansens väntat på sedan succén i Twente. Efter succén i Twente så sålde Manchester City (som hade lånat ut honom till Twente) Enes till Villareal men där lossnade det aldrig för den 25-årige turkiske anfallaren som även blev utlånad till Levante och Real Valladolid innan han köptes för 9 miljoner euro till Getafe sommaren 2020.

I och med sina 16 mål i ligan denna säsongen så skrev Enes in sig i historieböckerna hos Getafe. Han är den ende spelaren tillsammans med Roberto Soldado som gjort 16 ligamål på en säsong. Soldado som har ett förflutet i Fenerbahce, stod för samma bedrift säsongen 2009-2010. De 16 målen som Enes gjorde den gångna säsongen placerade honom på en delad femteplats i spanska skytteligan med Juanmi från Real Betis.

Framstegen har uppmärksammats hos fansen som röstade fram Enes till lagets bäste spelare den här säsongen. Enes sade förra veckan till AA att han har bud från Spanien och utlandet men att han även har en hög utköpsklausul.

Den turkiske landslagsspelaren sade att han var jätteglad för att få priset som bästa spelaren i laget av fansen men betonade samtidigt att han bara är en av alla spelare i laget och utan lagkamraterna så hade han inte fått priset.