Kadioglu om varför han valde Turkiets landslag

Ferdi Kadioglu kan debutera för Turkiets landslag.

Tidigare i år blev det klar att spelaren skulle välja Turkiets landslag efter att ha representerat Holland i flera olika U-landslag och senast deras U21-landslag där han var given i landslaget.

Nu har den 22-årige Fenerbahce-spelaren till vardags blivit uttagen i Turkiets A-landslagstrupp inför de kommande fyra matcherna och Ferdi berättar om valet:

– Det var ett svårt val. I slutändan så tror jag att jag tog det bästa valet. Stefan Kuntz och Hamit Altintop har varit mycket delaktiga i mitt beslut. De har pratat med mig. Deras tillvägagångssätt var väldigt effektiva. Jag har tagit mitt beslut och från och med nu ska jag göra mitt bästa och kämpa stolt i landslagströjan.

– Igår kom jag hit och fick träffa lagkamraterna, tekniska staben och personalen. De har varit väldigt välkomnande mot mig. Jag är väldigt stolt över att vara här.

Ferdi Kadioglu som tidigare har varit högerytter, har under den gångna säsongen ”skolats om” och spelat främst vänsterback i Fenerbahce och fick frågan om vad han tyckte om det samt hur han ser på sin roll i landslaget:

– Den här säsongen har jag spelat på olika positioner i Fenerbahce. Det var även  något nytt för mig. Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig. Jag tror det turkiska landslaget skulle kunna dra fördel av detta. Jag skulle vilja göra samma sak här också. Jag tror det är första gången som landslaget spelar fyra officiella matcher i rad. Vårt mål är att vinna samtliga fyra matcher och gå upp i B-ligan.