Kommer Ugurcan Cakir lämna Trabzonspor?

Ugurcan Cakir var en av de stora spelarna i Trabzonspors guldlag den gångna säsongen.

Målvakten som kommer från klubbens akademi och är lagkapten har tidigare kopplats ihop med en flytt ut till Europa men det har aldrig lett till någon affär. Huvudtränare Abdullah Avci har gästat beIN Sports där han uttalade sig om lagets målvakt skulle stanna eller lämna:

– Det som hade passat vår kapten är att han hämtar in ett bud till oss som är högre än det klubben sålde Yusuf Yazici för, skrattade Avci.

Yazici såldes till Lille sommaren 2019 för 17,5 miljoner euro.

Trabzonspor släppte in 36 mål på 38 matcher i ligan denna säsongen vilket är minst av alla lag tillsammans med Istanbul Basaksehir. Med sina räddningar har Ugurcan verkligen presterat på topp och gjort 36 matcher i ligan (2 matcher var han avstängd) och släppte in 33 mål. Med Ugurcan i målet så snittade Trabzonspor 0,91 insläppt mål per match.

Den 26-årige målvakten gjorde sin femte säsong i Süper Lig. på 133 matcher har han släppt in 144 mål.

Ugurcan Cakir kopplas varje sommare ihop med en flytt ut till Europas storligor. Främsta intresset på senare tid har varit från engelska och franska lag.