Löw öppnar för att träna klubblag

Den tyske tränaren Joachim Löw har varit utan arbete sedan han lämnade det tyska landslaget 2021 och som han hade ansvaret för sedan 2006.

Det är ingen hemlighet att Ali Koc har velat ha Löw som permanent huvudtränare för Fenerbahce men parterna har aldrig lyckats komma överens om ett avtal. I vintras slutade istället med att Ismail Kartal tog över tränarjobbet i Fenerbahce tills säsongen var över. ”Det är nu upp till ledningen att bestämma” sade Kartal efter segern mot Yeni Malatyaspor.

Högaktuell för att ta över jobbet som huvudtränare är Jorge Jesus som har framförallt tränat Benfica i flera år. Frågan är om inte Fenerbahce tänker höra av sig en vända till Löw igen efter hans senaste uttalanden?

– Jag vill (börja träna ett lag igen). Men just nu finns inget aktuellt. Det finns några klubbar som har frågat och skickat bud. Jag ska se över dem de kommande veckorna. Jag har ännu inte tagit något beslut. Jag vill återigen träna ett klubblag. Jag kommer tycka om det, sade Löw till Sky Deutschland i samband med finalen i tyska cupen.