Orkun Kökcü: ”En stor stolthet att spela för Turkiet”

Orkun Kökcü är en av Turkiets största talanger.

Den 21-årige innermittfältaren hade flera klubbar efter sig, inte minst Arsenal och Tottenham förra sommaren, men överraskande så skrev han på ett nytt kontrakt med Feyenoord. I Feyenoord är han en nyckelspelare och en stor anledning att klubben har tagit sig till final i UEFA:s nya turnering Conference League.

Turneringens twitter-konto beskrev Orkun som en ledare vid 21-års ålder. I en intervju med Tivibu Spor inför Conference League-finalen berättar Orkun om drömmen att få en dag spela för Besiktas, valet av landslag samt tankarna inför finalen:

På 49 matcher har det blivit 9 mål och 9 assist för Orkun denna säsongen.

– Jag är ännu bara 21 år gammal och jag är säker på att jag kan utvecklas mycket mer än där jag är idag. Jag spelade för Holland framtill U19-landslaget och jag hade en känsla som sa till mig att spela för Turkiet och jag pratade även med min familj och jag valde den turkiska flaggan, det är en stor stolthet att under den turkiska flaggan. För mig var det inget svårt val även om pressen från Holland fanns där, så fanns det inget att tänka på. Turkiet har alltid och kommer alltid vara nummer ett för mig.

men den holländska pressen  median försökte pre valde jag Turkiets landslag efter att ha samtalat med min familj och för min . Nu är det dags för final i Conference League. Efter finalen kan vi kolla på transferfrågan. Det är en fråga som jag har lämnat till min pappa och agent.

– Jose Mourinho är en mycket stor tränare, han är en tränare som har vunnit många cuper. Finalen kommer inte bli en lätt match, sade Orkun och såhär har han tidigare sagt till Sky Sport om sitt egets lags chanser till att vinna turneringen:

– De (Roma) är ett mycket stark lag med spelare av högsta kvalité. Vi kommer behöva ge 100% och vara fokusera i alla 90 minuter. Jag är säker på att spela genom  så som vi brukar göra, så kommer vi ha en chans att vinna dem. Däremot, så har vi stor respekt för dem, det kommer bli en svår utmaning.

– Jag är Besiktas-supporter sedan jag var liten och jag skulle vilja spela för dem. Vi vet aldrig vad som kan hända i framtiden. Att få spela för Besiktas skulle vara en mycket härlig känsla, jag hoppas jag kan få uppleva det i framtiden.

Hela intervjun (på turkiska) kan ni se nedan: