Özils agent uttalar sig om spelarens framtid

Mesut Özil har spelat väldigt lite i Fenerbahce under vårsäsongen efter en dispyt med den tillfällige tränaren Ismail Kartal samt en skada i början av februari som höll honom borta i fem matcher.

Den turkiske playmakern har inte spelat en match för Fener sedan 20:e mars och varit utanför truppen de senaste åtta matcherna i ligan efter en oenigheter med Ismail Kartal och detta satte givetvis ingång rykten om en flytt ifrån Fenerbahce.

Özil kopplas ständigt ihop med en flytt till USA och den amerikanska fotbollsligan MLS där Washington DC har rapporterats som främsta klubben som visat intresse. Efter att Acun Ilicali köpt upp Hull City så har Özil också kopplats ihop med den engelska klubben.

Nu kommer spelarens agent, Dr. Erkut Sögüt, med uttalanden kring sin klients framtid:

– Att Mesut ska lämna Fenerbahce är inte aktuellt. Vi har två år kvar på kontraktet med Fenerbahce. Jag tror fortfarande det finns saker att uträtta för honom i Fenerbahce och Turkiet. Jag ser ingen anledning för honom att gå till ett annat lag. Jag tror att han vill pensionera sig i Turkiet, sade Sögüt till beIN Sports.

Dr. Erkut Sögüt berättade också anledningen till varför de till slut valde att lämna Arsenal:

– Vi ville att han skulle behandlas rättvist, precis som alla andra spelare. Det var ett överraskande beslut för oss och hans tränare ville inte ha honom i truppen. Han sa till Arsenal vid varje tillfälle att han ville stanna tills hans kontrakt går ut, men situationen förändrades inte. Att lämna var det bästa alternativet för oss
Den gångna säsongen blev det nio mål och två assist på 26 matcher för Mesut Özil.