Stefan Kuntz kommentarer laguttagningen

I veckan meddelade förbundskapten Stefan Kuntz truppen som kommer spela i Nations League för Turkiet.

Och som så många gånger väcker det reaktioner i Turkiet och inte minst från fans och journalister kring varför vissa spelare inte blir uttagna. Denna gången var till och med Fatih Karagümrük kritiskt till varför Emre Mor inte hade blivit uttagen efter dennes prestationer under våren.

Andra spelare som inte har blivit utvalda och som har väckt reaktioner var Fenerbahce-duon Irfan Can Kahveci och Mert Hakan Yandas. När Stefan Kunts mötte media under lördagen svarade han på frågorna kring de ej uttagna spelarna:

– Den enda viktiga kriterien för mig vid val av spelare är prestation. Jag sa till alla, om ni har en fråga så är min dörr öppen. Presidenter, tränare och spelare… Jag kan förstå deras uttryck, men hur man uttrycker sig är viktigt. Vi måste kommunicera utan att anklaga den andra personen.

– Jag har många spelare på mittfältet. Orkun, Salih, Hakan, Dorukhan… Jag har kontakt med Emre Mor och jag vill hålla dörren till landslaget öppen för honom. Detsamma gäller İrfan Can. Jag vill inte stänga dörren för Mert Håkan heller. Det är väldigt små skillnader mellan dem och vi måste ta ställning till dessa små skillnader.

Samtidigt har det bekräftats att anfallaren Umut Bozok, som vann skytteligan i Süper Lig, har lämnat truppen efter att ha ådragit sig en skada.