TRABZONSPOR TURKISKA MÄSTARE 2021/2022

Trabzonspor blev turkiska mästare denna säsongen.

Laget från Svarta havet dominerade den turkiska ligan från start till slut och hade stort avstånd till sina närmsta konkurrenter och rivaler under större delen av säsongen. Trots lite poängtapp under våren så höll man avståndet och lyckades säkra ligaguldet den 30 april när laget kryssade mot Antalyaspor på hemmaplan med 2-2. Guldet säkrades således med fyra omgångar kvar av ligan. Till helgen möter man Istanbul Basaksehir  i den avslutande omgången på bortaplan och därav firade man ligaguldet dagen innan hemmamatchen mot Altay:

Ligaguldet har firats stort över hela Turkiet bland Trabzonspor-supportrarna. Det har till och med uppmärksammats i internationell media. Vi har samlat några av klippen här: