Vida kan bli kvar i Süper Lig

Den kroatiske mittbacken Domagoj Vida ser ut att lämna Besiktas.

Däremot kan det bli en fortsättning i den turkiska ligan Süper Lig. Vida anslöt till Besiktas under halvåret av 2017/2018-säsongne och det 4,5 åriga kontraktet har nu löpt ut. Kontraktet har inte förnyats med den 33-årige spelaren som ser över nya alternativ.

Enligt Ajansspor som hänvisar till Fotomac så är Galatasaray intresserade av kroaten. Galas som överväger att sälja Marcao och Nelsson uppges ha träffats med spelarens agent och vill hämta in en mittback vid försäljning av antingen Marcao eller Nelsson.

Ahmet Nur Cebi som är Besiktas klubbpresident har dock öppnat för att behålla spelaren:

– Vi förhandlar med Vida. Hans kontrakt löper ut efter säsongen och han kan ha börjat packa sina väskor. Vi jobbar utifrån våra förutsättningar, vi kommer inte att skriva några avtal som inte passar Besiktas förutsättningar. Vi har en balans att ta hänsyn till. Vidas krav är stora. Om han inte sänker (lönekraven) så kommer han inte kunna vara kvar här. En årslön på 4 miljoner euro med skatter 5 miljoner euro som motsvarar 400 miljoner lira.

Klubbpresidenten menar att mittbacken måste gå ner mycket mer i lön för att kunna stanna i klubben. Enligt rapporterna så kommer läget bli mer tydligt om hur både Besiktas och Galatasaray går vidare efter respektive klubbars presidentval som sker i slutet av maj och i början av juni.