Ali Koc ny ordförande för Kulüpler Birligi

Ali Koc har valts till ny ordförande för Kulüpler Birligi (motsvarigheten till Svensk elitfotboll i Sverige).

Kulüpler Birligi är en samlad organisationen för de professionella fotbollsklubbarna i den  turkiska högstaligan Süper Lig och grundades 2000 i syfte för enhet och solidaritet mellan lagen och för att hitta en gemensam lösning på problemen som uppstår inom den turkiska ligafotbollen.

Fenerbahces klubbpresident Ali Koc (till höger på bilden) tar över rodret efter Trabzonspors klubbpresident Ahmet Agaoglu (till vänster på bilden) och var den enda kandidaten till posten. Tidigare rapporterade Gaziantepspors klubbpresident Mehmet Büyükeksi att han skulle kandidera men han kandiderade istället till posten som ordförande för det Turkiska fotbollförbundet och blev utsedd till ny ordförande för förbundet.

Ali Koc blir den 13:e ordförande i Kulüpler Birligi.