Burak Yilmaz: ”Jag har flera bud – kommer inte gå till Besiktas”

Burak Yilmaz är fri på marknaden.

Och anfallaren bekräftar att har flera bud samt att han inte är aktuell för en flytt tillbaka till Besiktas:

– Jag är väldigt tydligt med att säga att jag absolut inte kommer skriva på för Besiktas. Besiktas vill heller inte ha mig.  Besiktas har inga besparingar på mig, ska Burak ha sagt till tidningen Cumhuriyet.

Tidningen skriver vidare, med hänvisning till A Spor, att nästa adress kan bli Fiorentina i Serie A. Parterna uppges förhandla om ett kontrakt.

Men det är inte bara Fiorentina som är aktuellt. Haber 7 skriver att Hull City är med i racet för Burak Yilmaz – vilket har rapporterats tidigare också. Acun Ilicali som äger klubben har siktet inställt på att gå upp i Premier Leauge.

Haber 7 skriver att Burak är i princip överens med Hull City och citerar spelaren från ett TV-program:

– Jag har inte träffat en enda klubb från Turkiet. Jag får bud från Europa. Jag har träffat Acun agabey. Men det är en hård liga. En liga där de spelare 60 matcher. Jag har sagt att jag inte kommer klara det. Acun agabey sa då ”okej, jag kommer köpa en till anfallare”. Jag vill stanna kvar i Europa.

Acun Ilicali vill värva Burak för att nå Premier League och på grund av hans erfarenheter och egenskaper enligt källa.

Burak gjorde totalt 25 mål och 10 assist på 75 matcher för Lille och var en av de stora anledningarna till att Lille vann ligan under Buraks första säsong i klubben.