Galatasaray uppges ha gjort klart med ny huvudtränare

Flera medier i Turkiet har rapporterat kring vem som blir Galatasarays nya huvudtränare.

Det uppges bli Okan Buruk som tar över jobbet som senast var tränare i Istanbul Basaksehir. 48-årige tränaren ska ha kommit överens med Gala om ett avtal på två år.

Efter att avtalet med Domenec Torrent brutits så har Gala kopplats ihop med tränare som Fatih Terim, Robeto de Zerbi och Marco Rose. Med bland annat löneanspråken som hänvisning, så uppges Galatasarays nya styrelse ha bestämt sig fö att ta in Buruk som ny huvudtränare.

Samtidigt rapporteras det att Cenk Ergün kan bli en ny sportchef för klubben.

Buruk som vann ligaguld med Istanbul Basaksehir har även vunnit den turkiska cupen med Akhisarspor tidigare i sin karriär.

Som fotbollsspelare så spelade han i Galatasaray mellan 1991-20021 samt 2006-2008 och var bland annat med och vann UEFA-cupen och UEFA-supercupen. Därefter blev det Inter mellan 2001-2004 innan han återvände till Turkiet och representerade Besiktas mellan 2004-2006. Han avslutade sin spelarkarriär Istanbul B.B. (Büyüksehir Belediyespor, numera: Istanbul Basaksehir) där han spelade mellan 2008-2010.

Under sin tränarkarriär har han förutom att träna Akhisarspor och Istanbul Basaksehir, även tränat Gaziantepspor, Sivasspor, Göztepe och Caykur Rizespor.