Mancini kan återvända till Süper Lig

Roberto Mancini tillbaka i Süper Lig?

Den italienske tränaren uppges se positivt på det hela. Galatasarays gamle president Ünal Aysal stöttar presidentkandidaten Esref Hamamcioglu och Aysal ska ha träffat Mancini i veckan som var tränare för Galatasaray 2013/2014.

Aysal ska ha frågat Mancini om han skulle tänka sig att återvända till Galatasaray, något som tränaren uppges vara positivt inställd på enligt Ajansspor.

Esref Hamamcioglus team uppges samtidigt arbeta för att hämta in en utländsk sportchef ifall de skulle vinna presidentvalet den 11:e juni. Den andra kandidaten i valet är Dursun Özbek. 

57-årige Roberto Mancini har skördat stora framgångar i sin tränarkarriär. Innan Galatasaray så tränade han Manchester City där han såg till att de vann sin första titel och ligatitel på 34 år och efter det även engelska cupen och supercupen.  Innan dess var han fyra år i Inter och vann ligan tre år i rad samt två italienska cuper och supercuper. Med Lazio och Fiorentina har han vunnit italienska cupen en gång i båda klubbarna.

Efter Galatasaray har Mancini tränar Inter en andra sejour och därefter Zenit St Petersburg. För tillfället är han förbundskapten för Italiens landslag och har hyllats för den ”revolution” som genomförts i landslaget som vann EM 2020 förra sommaren. Italien misslyckades däremot att kvalificera sig till VM 2022 efter att ha förlorat playoff mot Nordmakedonien.

Mancini har kontrakt med Italiens landslag till 2026 och enligt tidigare rapporter så är Mancini bestämd på att fortsätta leda Italiens landslaget trots att de inte kunde kvala till VM 2022. Det är frågan om den italienske tränaren i så fall funderar på att ha dubbla jobb i form av förbundskapten för Italien och huvudtränare för Galatasaray. Gala är som bekant även ute efter en sportchef.