Marcelo uttalar sig om en flytt till Turkiet

Marcelo tog under måndagen ett officiellt farväl av Real Madrid.

Den brasilianske vänsterbacken hyllas stort i fotbollsvärlden och inte minst av tidigare och senaste lagkamraterna och tituleras av flera som den ”bästa vänsterbacken någonsin”.

beIN Sports skriver att under farvälet idag fick Marcelo även frågan om Turkiet blir nästa steg i karriären:

– Just nu vet jag inte. När jag har  tagit ett beslut om framtiden så kommer jag gå ut med det åp mina sociala medier, ska vänsterbacken ha sagt.

Under kvällen har transferjournalisten Pedro Almeida rapporterat att Marcelo fått ett antal bud – bland annat även från Fenerbahce.

Hemsidan Goal skriver att Fenerbahce har förberett ett bud men att även rivalen Galatasaray är intresserade.

Spanska tidningen Marca skrev för tre dagar sedan att den 34-årige vänsterbacken har tre bud från klubbar i Qatar, Förenade Arabemiraten och Turkiet. Just Turkiet uppges ligga bäst till som den mest attraktiva destination för Marcelo på grund av traditionen av brasilianska spelare där och möjligheten till att fortsätta spela europeisk fotboll.

 


Marcelo tog farväl i tårar av Real, där han har spelat sedan 18 år och dit han kom för att ersätta Roberto Carlos – som anslöt till just Fenerbahce efter Real Madrid. Marcelo sade att han ser Carlos som den bäste och sin idol:

– Jag kom till Real Madrid för att ta hans plats. Men alla har olika berättelser och jag skrev min egen.

– Det har varit en enastående karriär, jag lämnar med huvudet högt. Jag kommer alltid att vara från Real Madrid och detta är mitt hem.

Nu återstår det att se vilken klubb som blir nästa adress för den brasilianske vänsterbacken.