Mesut Özil med nytt uttalande efter rykten

Mesut Özil är fortsatt utesluten ur Fenerbahces trupp, trots tränarbytet.

I samband med att Jorge Jesus presenterades som ny huvudtränare så meddelade den portugisiske tränaren att på sin presskonferens att beslutet om att hålla Özil utanför truppen skulle fortsätta:

– Han har haft sin tid och sitt utrymme. Han har en fin historia i Turkiet, ingen kan ta det i från honom. Han är en välkänd spelare runtom i världen. Men jag kommer fullfölja exakt det som var slutet av Özil-eran. Det viktigaste här är inte coachen Jorge Jesus och det viktigaste är inte heller spelaren Özil, det viktigaste här är inte någon spelare. Det viktigaste är Fenerbahce och det är här ifrån jag kommer bygga mina idéer och spelare som vill jobba med mig, sade Jesus på sin presskonferens.

Playmakern fanns inte med när truppen samlades åter i Istanbul förra veckan – och åkte istället till Tyskland av familjära skäl.

I slutet av förra veckan sade spelarens agent, Dr. Erkut Sögüt, att Özil kan satsa mer på en e-sportskarriär i framtiden:

– Han kommer engagera sig mer inom eSport (efter karriären) och kanske bli en E-sportspelare. Han är riktigt bra för att vara ärlig. Framförallt på Fortnite och jag tror inte jag hade blivit förvånad om han börjar tävla. Han äger ett lag, M10 Esports och han han har spelare. Han har ett spelhus i Tyskland. Han har fotboll, som FIFA och så har han Fortnite.

Detta har sagt igång rapporter om att Özil kan vara på väg att sluta med fotbollen.

Under tisdagen kom 33-årige Mesut Özil med ett nytt uttalande efter de senaste dagarnas rykten i media:

”Jag vill göra detta uttalande för att förhindra misskreditering av mig själv i allmänheten och för att informera alla på rätt sätt.

Först och främst så gör jag mina förberedelser individuellt med ett speciellt program, och jag väntar tålmodigt på min tid för att möta min barndomskärlek och bidra till den.

Jag kom inte till Fenerbahce och mitt hemland Turkiet för semester. Varje gång jag svettas i vår hederliga tröja har jag inget annat syfte än att bidra. Jag har många mål som jag skulle vilja leva i Fenerbahçe, min barndomskärlek. Jag kommer inte att sluta med fotbollen förrän jag förverkligar dem.

Både jag och min klubb går igenom en process som är inneboende i fotboll. Det är min största önskan att tjäna mitt älskade Fenerbahçe genom att ta mig igenom denna process på bästa möjliga sätt.

Min begäran till våra fans är att de inte ger tilltro till de falska nyheterna i media.”

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Mesut Özil (@m10_official)