Nations League: Returmöte mot Litauen

Det är dags för returmöte mot Litauen i Nations League.

För att inte blanda ihop med tidigare artikeln om matchen inför den första matchen mot Litauen som spelade för drygt en vecka sedan, kallar vi den för ”returmöte mot Litauen”. Med det sagt så minns vi gärna tillbaka och önskar repris på den matchen när Turkiet vann 6-0 i Vilnius.

Det var en övertygande seger och en överkomlig uppgift för landslaget som därefter följde upp med att vinna 2-0 borta mot Luxemburg.

En mycket bra start på gruppspelet i Nations League har det varit och landslaget kan bara vinna det dem har framför sig. I den senaste rapporten lyfte även upp vikten av att kunna rotera i truppen eftersom det finns bra alternativ. Under måndagens träning ska Enes Ünal avbrutit träningen på grund av en känning i baksida lår, samt ska Orkun Kökcü och  Eren Elmali fullföljde inte hela träningen i förebyggande syfte. Oklart om de är tillgängliga  inför spel imorgon. Vare sig det hade varit skador eller ej, så är det troligt att det blir rotation samt att Kuntz ser detta som en match där flera spelare kan få speltid.

Kuntz har inför matchen också sagt på presskonferensen att ”dörren är öppen för alla som presterar bra”:

– Jag sa till och med på ett skämtsamt sett till spelarna här att spela så perfekt här att dina andra vänner inte kan komma.

Stefan Kuntz lade även till att han har frågat alla 26 spelare vilka som är trötta för att få en bild av spelarnas mo

Sedan tidigare har Ridvan Yilmaz lämnat truppen pga skada, samtidigt är han högaktuell för Eintracht Frankfurt – affären uppges vara klar enligt flera medier.

Motståndet Litauen har förlorat samtliga matcher i gruppen hittills och har en målskillnad på -9, de har gjort 1 mål och släppt in 10.

Matchen har avspark 20:45 svensk tid och spelas på Göztepes hemmaarena Gürsel Aksel-stadion. Matchen döms av den franske kvinnlige domaren Stephanie Frappart. Detta är första gången som herrlandslaget kommer ha en kvinnlig huvuddomare. Just Frappart blev historisk i Turkiet för tre år sedan när hon blev den första kvinnliga domaren att döma en stor europeisk match inom herrarnas fotboll när hon dömde UEFA Supercup-finalen mellan Liverpool och Chelsea som spelades på Vodafone Park i Istanbul. Fjärdedomaren i den matchen var turkiske Cüneyt Cakir.