Nations League: Turkiet möter Litauen

På tisdag väntar ny match i Nations League för Turkiet.

Efter en 4-0 seger mot Färöarna i den första omgången efter mål av Cengiz Ünder, Halil Dervisoglu Merih Demiral och Serdar Dursun,  så är Litauen nästa motståndare i gruppen. Det är första gången i historien som landslaget möter Litauen och därmed blir Litauen den 91:a nationen som Turkiet möter i historien och totalt blir det landslagets 606:e landskamp.

Matchen blir den fjärde för landslaget under 2022 och sjunde under Stefan Kuntz som har vunnit fyra, spelat oavgjort 1 och förlorat två hittills. De två förlusterna har kommit under det här året mot: Portugal 3-1 i playoff till VM (målskytt: Burak Yilmaz) samt vänskapsmatchen mot Italien som slutade 3-2 (målskyttar: Cengiz Ünder och Serdar Dursun). Matchen mot Färöarna är hittills den enda segern detta året utav tre matcher.

Domaren som dömer mötet mot Litauen är Novak Simovic från Serbien och inför matchen så har Turkiet inga skadade eller avstängda spelare.

Inför matchen har Stefan Kuntz bland annat sagt att laget ämnar att hitta sitt eget spelsätt:

– Vi vill vinna våra matcher och vår grupp. Detta är vårt mål. Men vi vill möta olika lag med olika spelstilar. Mot lag som Portugal och Italien måste man spela med olika spelstilar. Om vi idag spelare i C-ligan (i Nations League) så är det de vi har förtjänat. Återigen vill vi dominera spelet mot lag som ligger lägre än oss i FIFA-rankingen när det gäller spelstil. Vi vill stärka våra spelare mentalt också. Vi vann matchen mot Färöarna, vi gjorde mål och släppte inte in några. Vi kommer jobba vidare   för att hitta vår egen stil.

Matchen som spelas i Vilnius på LFF Stadion har avspark 20:45 svensk tid.