Officiellt: Pirlo tar över Fatih Karagümrük

Den italienske profilen Andrea Pirlo har skrivit på för Fatih Karagümrük som ny huvudtränare.

Det var i början av månaden som nyheterna kom om att Pirlo var på väg att skriva på för Karagümrük – nu är det officiellt.

Pirlo har skrivit på för ett år och börjar arbeta den 1:a juli. Så här skriver klubben på sin hemsida:

”Den världsberömde fotbollsmannen tränade nyligen Juventus, en av de viktigaste klubbarna i Europa. Efter att även ha haft Champions League-erfarenhet med Juventus skrev Pirlo på kontraktet som gjorde honom till ny tränare i Karagümrük i ett år, med start den 1 juli. Vi välkomnar vår tränare Andrea Pirlo och önskar honom framgång.”

Andrea Pirlo vann flera titlar som aktiv spelare, bland annat VM, Champions League och Serie A. 43-årige italienaren påbörjade en tränarkarriär 2020 och har hittills tränat Juventus under en säsong (2020/2021) och vann då italienska cupen och supercupen.