RB Leipzig uttalar sig om Alexander Sörloth

RB Leipzig har kommit med ett uttalande kring sin norske anfallare Alexander Sörloth.

Den tyska klubbens tränare har sagt att han förväntar sig att Sörloth återvänder till klubben efter semestern:

– Han är vår spelare och han kommer stanna hos oss. Vi väntar på att han ska återvända med fyra ögon. Han ska dra igång träningen här och vi ska prata. Han förtjänar det, säger huvudtränare Domenico Tedesco till Kicker.

Enligt Kicker kan klubben även ha omvärderat beslutet i och med att Yussuf Poulsen har skadat sig. Sörloth som gjorde 7 mål och 1 assist på 42 matcher i Real Sociedad (på lån) förra säsongen, har kopplats ihop med en flytt tillbaka till Süper Lig och framförallt med Fenerbahce och Trabzonspor. 26-årige anfallaren har ett förflutet i Trabzonspor där han blev skyttekung i ligan 2019/2020 med 24 mål.