Sörloth kopplas återigen ihop med en flytt tillbaka till Turkiet

Norske Alexander Sörloth är hett eftertraktad av klubbar i Turkiet enda sedan han lämnade.

Anfallaren har inte fått det riktigt att lossna sedan han lämnade Trabzonspor där han blev skyttekung säsongen 2019/2020. Efter succén i Trabzon såldes spelaren till RB Leipzig där det har inte varit någon lyckad sejour i den tyska klubben.

Den senaste säsongen har Sörloth spenderat på lån hos Real Sociedad. Där blev det fyra mål på 33 matcher och åtta mål på totalt 44 matcher i fjol. Sörloth har tidigare varit öppen med att fortsätta karriären i Europa trots att Trabzonspor och nu senast Fenerbahce som visar ett seriöst intresse.

Nu verkar Sörloth vara mer sugen på en återkomst i Süper Lig.

– Turkiet är ett fantastiskt fotbollsland. Jag har fina minnen därifrån. Vill jag återvända? Om jag uttalar mig om det så kan det bli rörigt. Jag har inte tänkt så långt men jag vill inte längre bli utlånad utan ha en permanent övergång. Jag vill gå till en klubb där jag kommer få ha en viktig roll i laget. Nånstans där jag kan spela på en hög nivå vore bra för karriären, säger Sörloth till TV2 enligt beIN Sports.