Spelarna efter storsegern mot Litauen

Efter storsegern mot Litauen intervjuades flertalet spelare i landslaget.

Ozan Kabak som spelade från start i försvaret sade att laget måste vinna dessa matcher med att hålla nollan samtidigt:

– Jag skadade mig i matchen mot Italien och är väldigt glad över att jag kunde spela idag. Det är svårt att spela mot sådana här lag och på sådant här underlag men vi spelade bra. Vår tränare vill att vi vinner matcher utan att släppa in mål genom gruppspelet. Jag hoppas vi kan göra det.

Tvåmålsskytten Dogukan Sinik:

– För mig var det en mycket speciell kväll. Jag gjorde mitt första mål (i landslaget) och därefter det andra. Det är nya känslor och upplevelser för mig. Jag är lycklig och stolt. Jag hoppas jag kan representera landslaget under en längre tid. Jag fick göra det idag och jag är stolt över det. Tränaren gratulerade mig efteråt och han är en mycket positiv människa. Han litar på en och bevisar detta. Jag känner att jag inte har skämt ut honom genom att göra det. Vare sig man vill det eller inte så blir man nervös för sin första match men jag behövde besegra den känslan.

En annan tvåmålsskytt, som nu har gjort fem mål på sina första sex landskamper, Serdar Dursun:

– Vi spelar match vart tredje dag. Vi behöver börja seriöst i varje match. Jag tycker v började bra idag, bollen var hos hela tiden och vi gjorde ett tidigt mål. Vi kontrollerade matchen för 90 minuter och vann 6-0. Det kunde även blivit 7-8-9 mål för vår del. Vi är glada och vill fortsätta på det här spåret. Landslaget har unga och talangfulla spelare. Kanterna är hela tiden spelare som är snabba och som är bra på att dribbla. Halil fördelar bollen bra, Enes gör många mål. Jag tycker vi har en bra generation nu. Jag hoppas vi fortsätter att vinna matcher genom att göra många mål.

Halil Dervisoglu:

– Motståndarna ville pressa högt vilket gav oss ytor som vi utnyttjade bra. Vi kunde ha gjort några fler mål men 6-0 är ett bra resultat.

På frågan om vilken roll han föredrar mest:

– Jag är bekväm med att spela vart som helst men föredrar mellan försvar och mittfältet. Där det finns ytor försöker jag röra mig. Jag spelar bättre i ett lagspel. Tränaren får mig alltid att känna hans tillit till mig. Han ger vårt lag motivation. När det inte är så svåra matcher så sätter han  upp mål som vi försöker uppnå. Vårt mål är att inte släppa in några mål och att göra många mål och spela bra. Vi jobbar på det och det blir bättre.