Stora transferplaner i Besiktas: Kan sälja till Bundesliga

Presidentvalet är löst och klart sedan förra veckan i Besiktas.

Nu är det återigen fullt fokus på transfers med spelare in och ut.

Talangspelaren Ridvan Yilmaz har intressenter. Tyska klubben Eintracht Frankfurt ska ha höjt sitt bud till 6 miljoner euro med en klausul som ger Besiktas 20% vid en vidareförsäljning av 21-årige vänsterbacken. Det sista ordet har klubbpresidenten Ahmet Nur Cebi enligt beIN Sports och skulle det bli grönt ljus så kommer Ridvan åka till Tyskland efter landslagssamlingen för att skriva på kontraktet med Europa League-mästaren.

beIN Sports skriver samtidigt att Besiktas vill ersätta Ridvan (vid en eventuell försäljning) med Alanyaspors Ahmet Gülay och även Altays Kazimcan Karatas är ett alternativ.

Hur anfallet kommer forma sig nästa säsong är fortfarande ett frågetecken. Güven Yalcin uppges kräva för mycket i lön vilket har gjort att klubben pausat förhandlingarna och istället skiftat fokus på Cenk Tosun. Klubbpresident Cebi är ett stort fan av Tosun.

Samtidigt så har Cyle Larins kontrakt gått ut och den kanadensiske spelaren ska inte ha accepterat Besiktas senaste kontraktsförslag. Spelaren förväntas inte finnas med i truppen när de drar igång förberedelserna igen.

I början av den gångna säsongen så lånades Can Bozdogan in från Schalke 04 men Besiktas uppges inte utnyttja klausulen för att köpa loss spelaren.

En annan anfallare som är på Besiktas radar är Alexander Sörloth – som även har ett bekräftat intresse från Besiktas rivaler Fenerbahce. BJK tänker Sörloth som en viktig spelare till truppen och RB Leipzig har meddelat Besiktas att de är enbart intresserade av en försäljning och ingen utlåning.

Besiktas har även kopplats ihop starkt med Wout Weghorst. Holländske anfallaren är 1,97 meter lång och har bekräftat att han inte blir kvar i Burnley nästa säsong Även Weghorst har kopplats ihop med Fenerbahce och Besiktas ser honom som ett alternativ till Sörloth enligt beIN Sports. Weghorst har gjort tre mål på 13 landskamper för Holland och nätade i den senaste matchen mot Wales.

Besiktas ska ha kommit överens med Romain Saiss om det personliga avtalet och en presentation uppges inte vara långt bort. Klubben är ven intresserade av Emrecan Uzunhan som tillhör nykomlingarna Istanbulspor.