Officiellt: Adana Demirspor lånar Onyekuru

Adana Demirspor har gjort klart med Henry Onyekuru.

25-årige yttern som har ett förflutet i Galatasaray har ständigt kopplats ihop med en flytt tillbaka till  Süper Lig och nu bekräftar Adana Demirspor att de lånar spelaren i en säsong:

– De hade erbjudit honom oss tidigare men på grund av de ekonomiska villkoren tackade vi nej. De kom tillbaka i sista sekund och efter en del diskussioner så kom vi överens. Det handlar om ett lån på ett år. Om vi är nöjda efter det så har vi en köpoption. Om vi köper loss spelaren så kommer det bli ett treårsavtal, sade Murat Sancak som är klubbpresident för Adana Demirspor.

Nigerianske fotbollsspelaren Henry Onyekuru sade själv att han var glad för att komma till klubben:

– Jag är glad över att komma till klubben. Jag har snackat med några gamla lagkamrater som säger att om några år så kommer klubben vara en av de största i Turkiet. Jag kommer ge allt för klubben och jag vill säga till fansen att de ska vara beredda på at vi kommer att försöka vinna alla titlar.